URBAN UTOPIA 2121 - CALL for værter

Urban Utopia 2121

URBAN UTOPIA 2121 - CALL for værter

EHJ CitatByplanlaboratoriet fylder 100 år I 2021 og derfor sætter vi fokus på byernes udvikling, de næste 100 år.

Særligt én aktivitet lægger vi mange kræfter i. Urban Utopia 2121 er en tværfaglig konkurrence for unge urbanister – studerende ved alle landets videregående uddannelser, der interesserer sig for byerne, deres planlægning, udvikling og den grønne omstilling vi står overfor.

Centralt i projektet står, dels afviklingen af konkurrencen som et samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer mv., og dels konkurrencens hovedelement, som er en Camp i løbet af sommeren 2021.

På Campen dyster de studerende i tværfaglige teams om at skabe innovative løsninger på byernes fremtidige udfordringer.

Fakta om projektet

Idéen til konkurrencen er skabt af dansk Byplanlaboratorium, hvor det er et udtalt ønske at sætte fokus på byernes fremtid.

Konkurrencen støttes med 50% af omkostningerne, af Realdania. Supplerende fundraising er i proces.

Projektet organiseres med en styregruppe bestående af repræsentanter for Dansk Byplanlaboratorium, uddannelsesinstitutionerne og Realdania.

Konkurrencens hovedspørgsmål formuleres i samarbejde med de deltagende værter fra 2-3 virksomheder eller organisationer.

Læs projektbeskrivelsen

Lige nu leder vi efter virksomheder og organisationer, der vil være værter på campen.

For at stille de helt rigtige udfordringer – og ikke mindst sikre, at de studerendes løsninger kan sættes i spil, også efter konkurrencen, inviterer vi 2-3 virksomheder eller organisationer til at deltage som værter ved konkurrencen.

Jeres opgave er, kort sagt, at formulere de udfordringer, som de studerende skal komme med løsninger på, og deltage i campens afvikling samt tilbyde vinderne en form for videre proces med deres forslag.

Læs mere om værtskabet

Hvis du er interesseret i at høre mere om muligheder for værtskab, eller bare gerne vil holdes opdateret, når der er nyt om Urban Utopia 2121, f.eks. temaer, tilmelding, afvikling osv.? Så kontakt Anne Møller på 33177278 eller skriv en mail til am@byplanlab.dk

Vi udvælger de 2-3 værter i løbet af januar, så tøv ikke med at kontakte os – heller ikke selvom I måske kun har en løs ramme om en udfordring i tankerne, eller selvom I bare er nysgerrige. 

Vi har ikke på forhånd besluttet, hvordan campen konkret afvikles. Det kommer an på værternes formulerede udfordringer. Så, om det er en tegnekonkurrence, en konkurrence med udgangspunkt i materialer, IT, teknologier af forskellig art, en konkurrence med et specifikt projekt-site eller? det finder vi ud af!

Klik rundt i linksamlingen herunder, måske bliver du inspireret? Undervejs i vores idéudvikling, har vi ladet os inspirere af forskellige typer af konkurrencer, som er afviklet indenfor de sidste par år.

Øresundskonkurrencen 2040ni pack konkurrencer skaermdump

Musicon Hackathon

Unleash

Hack it

Henning Larsen skrivekonkurrence

Ny by ved store Rørbæk

Futures of cities

Urbantech challenge

Kan vi tegne et nyt land?