Helårsliv i Skagen

Helårsliv i Skagen

14

Bustur til landets nordligste by, hvor hverdagsliv og turisme skal supplere hinanden.

Opretholdelse af et helårsliv i Skagen er et stort politisk fokusområde. Muligheden for at have et velfungerende helårsliv er både en forudsætning for at kunne fastholde de mange arbejdspladser på havnen og et nødvendigt grundlag for at udvikle turismepotentialet. Men hvordan kan hverdagsliv og turisme supplere hinanden og skabe en by, der både er spændende at bo i og besøge hele året? Det hører du på busturen undervejs til Skagen (køreturen tager en lille time).  

Overtegnet

På udflugten oplever du

  • Lille Skagen, som er en ny bydel, der er under opførelse ved indfaldsvejen til byen. Bydelen er inspireret af den særlige atmosfære i Skagens ældste områder, Østerby og Vesterby og husene opføres i den typiske skagensstil, men som moderne, energirigtige huse. Rundvisning i de tre opførte prøvehuse. 
  • Det Grå Fyr og udsigten til Grenen, Det Grå Fyr som er omdannet til fugleobservatorium og fortællingen om Grenensporet, skal begge medvirke til at give skagboere og gæster unikke oplevelser i den helt særlige natur, som karakteriserer skagensområdet.
  • den ældre, karakteristiske del af Skagen by, hvor vi fra gaden kaster et blik på Skagen Museums ny, moderne tilbygning. Vi besøger området omkring kulturhuset Kappelborg, som har udviklet sig til et af de vigtigste steder i byen for både skagboere og turister. Byvandringen afsluttes ved de karakteristiske pakhuse på havnen, hvor vi vil få en kort fortælling om havnens udvikling og betydning for byen.

Bustur med byvandring tilrettelagt i samarbejde med Frederikshavn Kommune.