Planlægning plus svineheld

Planlægning plus svineheld

1

Bustur til fyrtårnsprojekter i hovedbyen Hjørring og områdebyen Vrå

På trods af mange års stram økonomi har Hjørring Kommune mod og vilje til at bygge fyrtårne, samtidig med at der afvikles andre steder. På denne udflugt oplever du kommunens dyre satsninger i kultur- og fritidsfaciliteter og får historien om en politisk prioriterende planlægning – plus svineheld! 

Overtegnet

På udflugten oplever du

  • Hjørring bymidte, hvor vi på byvandring hører om kommunens bymidtestrategi og besøger det nye Vendsyssel Teater og det nye idrætsanlæg Nord Energi Arena,
  • stationsbyen Vrå, der ligger i pendlerafstand af Aalborg og har et par tusinde indbyggere. På en byvandring runder vi de senere års områdefornyelse, der har tilføje et nyt sammenhængende grønt bånd, men også byens historie træder frem.  Vi besøger Vrå højskole og lader nogle af byens stærke ildsjæle tage ordet. 
  • Vendsyssel Idrætscenter, hvor den gamle hal brændte ned og af asken genopstod som en ny hal, der siden har været en voldsom dynamo for udviklingen i Vrå. Ved siden af hallen ser vi fundamentet til en spritny skole, som Hjørring Kommunes byråd har prioriteret i det seneste budget.

Bustur med byvandringer i Hjørring og Vrå arrangeret i samarbejde med Hjørring Kommune.