Vejen til Løkken..

Vejen til Løkken..

3

Bustur med bud på, hvordan kommuner kan skrumpe vejkantslandsbyer

”Vi er blevet færre, så derfor rykker vi sammen,” lyder mantraet i Hjørring Kommune, der arbejder sammen med borgerne om at skrumpe landsbyer og deres institutioner til en ny situation med et lavere indbyggertal. Udflugten besøger to landsbyer langs Løkkensvej, hvor kommunen i samarbejde med borgerne håndterer tilpasning og afvikling på forskellige måder.

OVERTEGNET

På udflugten oplever du

  • vejkantlandsbyen Sdr. Rubjerg, som oplever tilbagegang i indbyggertal og tomme huse. Landsbyen skrumpes langs hovedvejen og skal på sigt ’vendes om’, så den i stedet orienterer sig ud mod det omgivende landskab.
  • landsbyen Vrensted, hvis folkeskole blev lukket i 2011. Nu tilpasses og renoveres de tomme skolebygninger til nye behov, som samlingspunkt for foreningsliv, forsamlingshus mm. og vi får her fortællingen om Hjørring Kommunes indsats ’Samling og Sammenhold’.
  • Børglum Kloster, egnens markante og mægtige vartegn, hvor først konger og senere munke og bisper siden 800-tallet har udøvet deres magt i Vendsyssel. Her spiser vi frokost.
  • badebyen Løkken, hvor kommunen i tæt samarbejde med byens borgere, erhvervs- og foreningsliv har arbejdet med en helhedsindsats, som skal bringe byens særlige identitet, potentialer og kvaliteter i spil. Her oplever du, hvordan den fokuserede områdefornyelse knytter mole, strand og by stærkere sammen. 

Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Hjørring Kommune