Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Vi følger gældende Covid-19 retningslinjer.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Klima på alle planer
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
BestIl Byplan Nyt
Vil du være vores nye direktør?
Brænder du for god planlægning, og vil du være med til at sikre Dansk Byplanlaboratorium og planlægningen en stærk, fri og inspirerende platform og stemme i krydsfeltet mellem faglighed og politik? Så er du måske vores nye direktør, der sammen med bestyrelse og sekretariat skal omsætte strategien til aktiviteter, der skaber læring, ny viden og udvikler planlægningen. Se job- og personprofil nedenfor.
Planlægning er afgørende for samfundsudviklingen, balancen mellem land og by, og for at vi kan nå de ambitiøse mål for klimatilpasning og CO2-reduktion. Dansk Byplanlaboratorium samler mange fagområder og fagligheder; omdrejningspunktet er den klassiske planlægning, men det er vores ambition at række ud til nye fora og samarbejdspartnere. Disse pejlemærker er vigtige for vores nye direktør.
Direktøren skal lede og inspirere et lille og stærkt sekretariat, der gennemfører projekter, udbyder kompetencegivende kurser, konferencer og faglige netværk og prøver at sætte en ny retning for planlægningen i Danmark.
Vi forventer, at vores nye direktør:
Du får:
Fakta Dansk Byplanlaboratorium er en selvejende fond, der blev stiftet i 1921. Fonden har et bredt udpeget repræsentantskab og en bestyrelse, som direktøren har ansvaret for at betjene. Sekretariatet har pt. 13 medarbejdere. Byplanlaboratoriet finansieres gennem indtægtsdækket virksomhed, tilskud fra staten, regioner, kommuner og private virksomheder og har til huse centralt i København.
Hent job- og personprofil (pdf)
Hent Byplanlaboratoriets strategi 2020 (pdf)
Yderligere spørgsmål kan rettes til formand for bestyrelsen Lisbet Wolters (20339468), vicedirektør Michael Nørgaard (40974444) eller afgående direktør Ellen Højgaard (26157281).
Ansøgning og CV sendes til Dansk Byplanlaboratorium på email: job@byplanlab.dk senest 3. januar 2023. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 2 og uge 4. Stillingen forventes besat 1. marts 2023 eller hurtigst muligt.