Frederikshavn – en by i Produktionsdanmark

Frederikshavn – en by i Produktionsdanmark

13

Bustur med fokus på strategiske satsninger

Fortællingen om Frederikshavn afspejler et stærkt politisk lederskab, der er lykkedes med at ændre en traditionel værftsby til en stærk erhvervsby i Produktionsdanmark. Byen mestrer at få udviklingen af moderne produktions- og vidensarbejdspladser til at gå hånd i hånd med en satsning på kulturliv – ud fra en bevidsthed om at begge dele har betydning for at kunne tiltrække den arbejdskraft, der er brug for. Da værftet gik ned og det toldfrie salg ophørte, valgte kommunen at satse på lokale erhvervsmæssige styrkepositioner indenfor maritim serviceindustri, energi, fødevareproduktion og turisme og på modige investeringer i rammer for kultur og idræt som fx Det Musiske Hus og Arena Nord. Samtidig søger kommunen at holde status quo i byens indbyggertal og arbejder med at omdanne bymidten, hvor store private investeringer ikke hænger på træerne.

OVERTEGNET

På udflugten oplever du

  • Frederikshavn Havn, hvor vi besigtiger den 370.000 m2 store udvidelse, som havnen netop står midt i. Vi skal høre om de mange nye virksomheder, der etablerer sig på havnen, og dens betydning for byens udvikling.   
  • den fantastiske udsigt over byen og landskabet mod Skagen og Sæby fra toppen af den gamle kornsilo, der er ombygget til kontorsilo. Frokost her.
  • Frederikshavn midtby, hvor vi på byvandring oplever starten på en større områdefornyelse med bl.a. udvikling af et større, nyt boligområde, omdannelse af en centralt beliggende park og renovering af gågaden. Tiltag, som alle skal bidrage til at skabe øget liv og gøre byen mere attraktiv.

Bustur med byvandring tilrettelagt i samarbejde med Frederikshavn Kommune.