Jammerbugtens kystlandskaber

Jammerbugtens kystlandskaber

15

Bustur til Jammerbugtens storslåede kystlandskaber og unikke kulturmiljøer

Dyrkede arealer, der ligger spredt i områder med meget natur, gavner hverken landbruget eller naturen. Mere sammenhængende arealer er derfor nøglen. Både til en bedre bedriftsøkonomi for landmanden og til mere biodiversitet, som har bedre betingelser i store sammenhængende naturområder, end på små spredte arealer. et er tilgangen, som Jammerbugt Kommune har arbejdet med i Collective Impact-projektet, der afprøvede hvordan lokalområder kan indrettes bedre, og der skabes en merværdi for både den enkelte lodsejer og fællesskabet.
Tilmeld dig her

På udflugten oplever du

  • Jammerbugtens skiftende kystlandskaber. Vi kører langs Danmarks højeste indlandskystskrænt – Lien, som rejser sig 70 meter høj mellem Tranum og Slettestrand.
  • Svineklovene, hvor vi nyder den storslåede udsigt over klitlandskabet og Jammerbugten til Bulbjerg. Herefter går turen ned igennem det eventyrlige landskab i Svinkløv plantage og ned til Grønnestrand, hvor store arealer afgræsses af urokser, får og geder.
  • at køre langs havet i området med Danmarks største indlandsklitter. Vi lander i unikke Thorupstrand, der først og fremmest kendt for de klinkbyggede havbåde, der trækkes helt op på stranden. På trods af de relativt få skibe, er Thorupstrand alligevel Nordeuropas største kystlandingsplads. Frist fisk til frokost og fortællingen om Han Herred Havbåde.
  • på hjemturen at høre om kommunens planlægning for landbruget, som tager udgangspunkt i landskabskarakterkortlægning og en værdianalyse.

Denne udflugt returnerer ikke til Hjørring efter endt program, men afsluttes sammen med de andre Aalborg-udflugter ved Vestre Fjordpark kl. 14.45 -15.30. Herefter kører busserne til Aalborg Banegård og Lufthavn, og senere Hjørring og Vendiahallen.

Udflugten er arrangeret i samarbejde med Jammerbugt Kommune.