Den barske vestkyst

Den barske vestkyst

4

Bustur til kysten hvor husene falder i vandet

Vendsyssels vestkyst er barsk og dragende. Det er på én gang skræmmende og fascinerende, hvordan naturens kræfter konstant forandrer kystlandskabet og langsomt opsluger baglandet. På denne udflugt fokuserer vi på de dilemmaer det medfører – på de forskelligrettede interesser og de på politiske valg, der skal træffes, og konsekvenserne heraf.

OVERTEGNET

På udflugten oplever du

  • kystbyen Lønstrup, hvor særligt kunstnermiljøet i dag præger den tidligere fiskerby.  Vi ser på resultaterne af en bevarende lokalplan og hører om projekter gennemført i samarbejde mellem kommunen og borgere. Vi ser på, hvordan naturens kræfter påvirker byen og de omkringliggende sommerhusområder, og hører om de dilemmaer og modsatrettede interesser, der følger, når naturens kræfter konstant forandrer kystlandskabet og påvirker bagland og kulturarv.
  • Rubjerg Knudes enorme sandklit, og fyret på kanten af skrænten, der i 2016 bl.a. har fået en ny trappeinstallation, der giver publikum en sidste mulighed for at nyde den unikke udsigt og dynamiske natur.
  • sommerhusområdet Nørlev Strand, hvor kystbeskyttelse nu hindrer at flere sommerhuse styrter i havet. Vi ser på kysbeskyttelsens konsekvenser for sandstranden og områdets rekreative værdi.

Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Hjørring Kommune