Iværksættermod på landet

Iværksættermod på landet

7

Bustur til landsbyerne Tversted og Tolne, den karske kyst og den milde moræne

Vi sætter hinandens ressourcer i spil og samarbejder på tværs af geografi og bymønster og med mange forskellige aktører,” står der i Hjørring Kommunes Landdistriktsstrategi 2.0. Men hvordan sikrer vi sammenhængen mellem mange fine borgerdrevne projekter i landdistriktet og forvaltningens strategier? På udflugten lærer du projekter at kende, der på hver deres måde er med til at skabe det gode liv i landsbyerne – og samtidig understøtter Hjørring Kommunes mantra om investering og tilpasning.

Tilmeld dig her

På udflugten oplever du

  • kystbyen Tversted, der er et kreativt værksted med en stor palette af aktiviteter. Vi besøger Tversted Skole, en tidligere folkeskole, hvor vi hører om Hjørring Kommunes indsats for at skabe samling og sammenhold i byer, hvor skolerne bliver lukket. Skolen har i dag har fået nyt liv – den er blevet købt af ISAGERSTRIK, og de designinteresserede ejere har skabt et urbant og internationalt mødested. Vi besøger også Galleri Valeur og Vastardis, og finder ud af, hvorfor en græsk kok uddannet i Frankrig og en ærkekøbenhavnsk kunstner ender i Tversted? Kan vi planlægge os til nyt erhverv i landdistriktet, eller skal vi forlade os på tilfældigheder?
  • Tolne Skovpavillon, en lokal perle, hvor vi hører om Hjørring Kommunes bidrag til arkitektonisk kvalitet i ildsjæleprojekterne i landdistriktsudviklingen.

Bustur tilrettelagt i samarbejde med Hjørring Kommune.