11: Bygningskultur og håndværk – fortidens udviklingspotentiale

Foto: Bygningskultur og håndværk

11: Bygningskultur og håndværk – fortidens udviklingspotentiale

Bustur med byvandring tilrettelagt i samarbejde med Sønderborg Kommune.

Fantastisk bygningsarv og stolte håndværkstraditioner er i fokus på denne udflugt. Vi besøger en række steder med kvalitet i arkitektur og byggematerialer og stiller skarpt på, hvordan vi fastholder de arkitektoniske værdier i en tid med fokus på istandsættelse og energioptimering.

På udflugten oplever vi:

  • Teglværket Petersen Tegl, hvor vi får en rundvisning på teglværket, oplever moderne teglproduktion og ser eksempler på nutidens alsidige brug af tegl.  
  • Hertugbyen Augustenborg, hvor vi tager på byvandring og kigger på fredede bygninger. Vi fokuserer på dilemmaet mellem bevaring af fredede bygninger kontra energirenovering. Vi diskuterer også mulighederne for at skabe ejerskab til de historiske bygninger og samspillet med borgerne, der oplever restriktioner på deres ejendomme i bevaringens navn. 
  • Augustenborg Slot, der er moderniseret for et større millionbeløb og i dag rummer 400 arbejdspladser i Landbrugsstyrelsen. Vi ser nærmere på de nærmest royale forhold, som Landbrugsstyrelsen har fået, hører om udflytningen og hvordan styrelsen har fundet sig til rette i de fredede bygninger. 

Denne udflugt slutter i Sønderborg, hvorfra der vil være busser til Sønderborg Station og Sønderborg Lufthavn.