12. Roskilde og bofællesskaberne

12. Roskilde og bofællesskaberne

Bustur arrangeret i samarbejde med Roskilde Kommune

Foto: Hvilket Bofællesskab i Trekroner. Venligst udlånt af Roskilde Kommune

Roskilde kommune er hjemsted for ikke færre end 19 bofællesskaber. Hvorfor lykkes det her? På udflugten får vi fortællingen om en langvarig satsning – både fra politisk side og i forvaltningen. Her vil vi også få indblik i, hvordan Roskilde Kommune fortsat arbejder for at understøtte etableringen af de selvgroede bofællesskaber i nutidens boligmarked, hvor høj konkurrence og svære finansieringsvilkår gør det mere og mere udfordrende for borgerne at være med. Vi besøger Trekroner og ser, hvordan en hel bydel er opstået omkring områdets mange bofællesskaber og får også et kig indenfor i KABs helt nyopførte boligbyggeri, hvor flygtninge, unge og familier bor dør om dør i deres nye ’billige boliger’-koncept. 

På udflugten oplever vi:

  • Bofællesskaberne Trekronerbo og Svalin, der viser hvordan 70’ernes kollektivistiske idealer er blevet til moderne og bæredygtig livsstil. Læs mere om bofællesskaberne her.
  • Frokost på Munksøgård – områdets pionerer, der opførte det første bofællesskab i 2001 i en blanding af andels-, leje- og ejeboliger. Læs mere om Munksøgård her.
  • Tunet Trekroner er 62 nyopførte billige boliger til flygtninge, studerende og familier, som kombinerer Basisboligen med AlmenBolig+ opført i Rockwool RockZero byggesystem. Læs mere om Tunet Trekroner her.