3. Boligtrends gennem 120 år

3. Boligtrends gennem 120 år

Cykeltur tilrettelagt i samarbejde med Køge Kommune og Køge Kyst P/S

Foto: Bedre Byggestil-kvarteret Åvænget. Venligst udlånt af Køge Kommune.

Undersøgelser viser, at vi i Danmark i fremtiden får brug for mindre boliger. Derfor drømmer mange provinsbyer om muligheder for at opføre boligbyggeri i flere etager. Med den nye bydel Sdr. Havn er Køge på forkant af denne udvikling, hvor der opføres attraktive kvalitetsboliger på den gamle industrihavn. Her oplever man, at parcelhusejere sælger huset og flytter i ejerlejlighed ved vandet, hvilket gør det muligt for børnefamilier at købe hus. På udflugten besøger vi en række boliger og boligområder i Køge Kommune og gætter salgspriser med en lokal ejendomsmægler i bedste Hammerslag-stil. 

På cykelturen oplever vi:

  • Sdr. Havn, hvor vi leger Hammerslag, der hvor etageboligerne lige nu skyder op. Området ligger et stenkast fra Køge Torv og har direkte adgang til strandeng og badestrand, så beliggenheden må være en ren 5’er! Læs mere om Sdr. Havn her
  • Digterkvarteret, et charmerende villakvarter i Bedre Byggeskik-stil centralt i Køge By. Kvarterets huse er fra første halvdel af 1900-tallet, og området er udpeget som bevaringsværdigt. 
  • Hastrup Vest, et gennemplanlagt boligområde fra 90érne, som både rummer parcelhuse, tæt-lav- og etageboliger. 
  • Vi spiser frokost hos Peter Ålbæk i hans forsamlingshus, Lille Syd i Ålens Rige (kendt fra TV). Vi hører om planerne for en økologisk landsby på markerne vest for Herfølge.
  • Tinggården fra 1978, er et skoleeksempel på tæt-lav boligbebyggelse, kendt for beboerdemokrati og fleksibel arkitektur – et alment boligeksperiment, der lykkedes. Læs mere om Tinggården her.

Cykelrutens længde: godt 13 km.