Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur
Terrænet og nærheden til naturen er en stor del af Vejles identitet, og mange besøger kommunen for at nyde det kuperede landskab. Vi er stolte af at kalde os "Kingdom of Cycling", understøttet af begivenheder som Tour de France i 2022 og Postnord Danmark Rundt. Cykling og gang giver smukke naturoplevelser og fremmer både klima og sundhed.
På denne udflugt får du indsigt i Vejles mobilitetsstrategi, og hvordan vi arbejder på at gøre det lettere at komme rundt i 'bakkebyen' uden bil. Her undersøger vi hvordan bydele og naturområder bindes sammen på tværs af terrænforskelle, åer og færdselsårer. Hør også om, hvordan vi forventer at opnå klimamålene, skabe en roligere midtby og forbedrer adgangen til naturen, til gavn for sundheden og livskvaliteten.
Udviklingen af Ny Rosborg og borgernes ønske om bedre adgang til naturen har drevet udviklingen af nye rekreative forbindelser i midtbyen. Her er nye stier lavet af genknus fra den tidligere losseplads. To små broer over Vejle Å er lavet af jern fra en gammel togbro og betonpiller, der dukkede op af åen i forbindelse med gravearbejdet. En ny stibro der slynger sig over åen og motortrafikvejen fungerer som en 'byport' til Vejle. Alle nye forbindelser, der forbedrer trafiksikkerheden markant og åbner op for de naturskønne omgivelser langs åen og Kongens Kær.
En del af indsatsen for en roligere og mere sikker midtby for cyklister og fodgængere, er en ny omfartsvej der forbinder midtbyen med Vejles højest beliggende bydel. Den storslåede ’bjergvej’, som gennemskærer et kuperet naturterræn, er en vigtig del af byens infrastruktur, og skal afhjælpe den stigende trafikmængde der opstår med et voksende indbyggertal. En omfattende VVM, rekreative forbindelser og sårbart dyreliv har spillet en central rolle i planlægningen, og blandet andet resulteret i tre faunapassager, der sikrer, at bøgeløbere og birkemus kan trives på begge sider af vejen.
Vi skal også en tur i Sundhedsskovskoven, hvor du får indsigt i Vejles mangeårige skovforvaltningstradition. Store Grundet Sundhedsskov, et samarbejde mellem Teknik & Miljø og Velfærdsforvaltningen, ligger tæt på Vejle Sygehus og Kræftpatienternes Hus og bruges af udsatte og sårbare til at fremme sundhed og trivsel. Skoven er et naturligt åndehul for alle, der ønsker ro og mental afslapning, med faciliteter, der understøtter aktiviteter i stilhed. Sundhedsskoven fungerer som en grøn forbindelse til Grejsdalen, hvor en ny og storslået stibro snor sig over Danmarks dybeste kløft og op til Sundhedsskoven.
På udflugten oplever vi blandt andet:
Turen handler om klimaresiliens og kommunens grønne mobilitetsstrategi og klimamål ift. Transport. Hvordan sikres infrastrukturen i tilfælde af uheld på Vejle Fjordbroen og ifm. den stadigt stigende trafikmængde. Hvordan flyttes bevægelse fra privatbilisme til cykel og gang via strategiske investeringer i infrastrukturen, til gavn for CO2-regnskabet og folkesundheden.
Gåtur
Bus- og gåtur
Cykeltur