Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur
I Billund Kommune arbejder vi med at skabe stærke byer. Det gør vi blandt andet gennem udvikling af byprofiler, der skal skabe en fælles vision og en retning for den fysiske, sociale og kulturelle udvikling af kommunens byer. Vores byer har hver især en unik identitet, som skaber lokal stolthed. En identitet, der udspringer af byernes historie, fællesskaber og bystruktur. Det stiller krav om en differentieret strategisk tilgang til udviklingen af kommunens byer.
Udflugten går til Billund by, som er en forholdsvis ny by. Byen er er helt unik i forhold til byens udviklingshastighed og er konstant i udvikling og omdannelse. Det kræver at vi er på forkant med den strategiske byudvikling og at vi planlægger for de overordnede greb, der kan sætte retning for hvordan byen skal udvikle sig.
Billund Byvision har været en aktiv strategisk medspiller de seneste 10 år, men der er behov for at genbesøge den strategiske udvikling af byen. Derfor arbejdes der med en ny strukturplan for bymidten, hvor der blandt andet er fokus på at binde byens forskellige områder bedre sammen og at styrke det gode hverdagsliv for byens borgere. Samtidig skal visionen om Børnenes Hovedstad afspejle sig i de fysiske rammer, både i byens rum og arkitektur.
Hvis vi skal følge de nationale klimamål og behov for bæredygtig udvikling, skal vi ikke indtage mere areal til byvækst, men transformere de eksisterende arealer vi har på en bæredygtig og kvalitetsmæssig måde. Derfor skal vi arbejde strategisk med at fortætte bymidten.
Arbejdet med den strategiske udvikling af Billund bymidte vil blandt andet ske med udspring fra visionerne i Byprofilerne og Billund Byvision. Det kræver både samarbejde, strategisk byledelse og politiske prioriteringer.
På udflugten skal vi rundt og se på Billund by og vi kommer vi blandt andet forbi:
I Billund arbejder vi aktivt med bykvalitet, privat-offentligt bysamarbejde og strategisk byledelse for at skabe sammenhæng mellem byens rum og de enkeltstående projekter. Strategisk planlægning og byledelse er nøgleordene for at skabe en bæredygtig byudvikling med øje for byliv og bykvalitet i bymidten.
Gåtur
Bus- og gåtur
Cykeltur