Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur
Tag med på udflugt i Vejle ådal, der de seneste årtier har gennemgået en markant transformation fra et primært landbrugs- og skovlandskab til et langt mere varieret og multifunktionelt naturområde. Undervejs hører vi om ådalens historie, naturens udvikling og ambitiøse projekter, der beskytter og forbedrer naturen i ådalen.
Vejle Ådal er blandt Danmarks smukkeste ådale med et rigt dyre- og planteliv. Vejle Kommune arbejder aktivt på at skabe flere og større naturområder, hvor naturen kan trives.
På den gamle Avlsgård ved Haraldskær besøger vi Vejle Kommunes natur- og kulturudstilling og oplever projektet Vildere Haraldskær, hvor naturen får friere rammer til at udvikle sig, og biodiversiteten styrkes gennem blandt andet naturpleje med græssende dyr, der kan gå ude det meste af året. Du hører om potentialerne men også om udfordringerne.
Klimaet og vådområderne spiller en afgørende rolle i landskabsplanen for Vejle Ådal. Vi ser et aktuelt klima- og lavbundsprojekt ved Ravningbroen, hvor Vejle Å genslynges og vådområder genskabes for at reducere CO₂-udledning og forbedre vandkvaliteten. Derudover samarbejder Vejle Kommune med Den Danske Naturfond om at udvide og forbedre levesteder for biodiversiteten på 130 ha skov, skrænter og bakker. Vi besøger de to naturområder Engelsholm Sønderskov og Tørskind Bakker og hører om naturpleje og landskabsplanlægning.
Der bliver også mulighed for at opleve de spektakulære landskabsskulpturere af Robert Jacobsen og Jean Clareboudt i tørskind Grusgrav.
Kom med og oplev, hvordan naturen, kulturen og klimaindsatsen smelter sammen i Vejle Ådal!
Transformationen fra traditionelt landbrug til et rekreative og bæredygtige naturområder kræver mod til at ændre retning og drive langsigtede forandringer. Det kræver stærk koordinering, visionær ledelse og evnen til at samle forskellige interesser om fælles mål.
Gåtur
Bus- og gåtur
Cykeltur