Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur
Tag med på en udflugt til Vejle Nord, hvor vi dykker ned i udviklingen af et inspirerende erhvervslandskab, der kombinerer høj arkitektonisk kvalitet, unikke fysiske rammer, biodiversitet, bæredygtighed og innovative grønne løsninger.
Vejle Nord er udviklet på baggrund af en helhedsplan med snart 40 år på bagen. Allerede dengang var der et stort fokus på naturindholdet i området, og planen er i dag mere relevant end nogensinde og et eksempel på god og langtidsholdbar planlægning. De oprindelige visioner om beplantning, spredningskorridorer og naturområder er blevet videreudviklet med et endnu større fokus på naturrigdom, biodiversitet og offentlig adgang.
Lokalplaner sikrer en høj arkitektonisk standard og flottere indfaldsveje, og flere af erhvervsbygningerne har været nomineret til Vejles arkitekturpris. Under udflugten besøger vi blandt andet tre nyere erhvervsbyggerier, der alle er tegnet af den lokale tegnestue Ravn Arkitektur og repræsenterer noget af det bedste inden for moderne erhvervsbyggeri.
På turen oplever vi også det topmoderne træningsmiljø omkring Vejle Boldklubs træningsanlæg og et nyt padelcenter bygget efter internationale standarder. Vi besøger Dandy Business Park, hvor der bygges bro mellem virksomheder, vidensinstitutioner og eksperter gennem stærke partnerskaber og netværk, der skaber vækst og åbner døren til nye muligheder.
Vi ser desuden RessourceCenter Vejle, der er et grønt fyrtårn med en Guld-med-hjerte DGNB-certificering. Her finder vi blandt andet Danmarks første containerfri genbrugsplads, og hører mere om tankerne og visionerne bag det cirkulære byggeri, bæredygtige løsninger og de mangeartede funktioner der tilsammen bidrager til hele kommunens fremtidige miljøindsats.
Udflugten giver også indblik i, hvordan vi arbejder med strategisk og tværkommunal energiplanlægning og visionen om en energipark, der skal forsyne hele erhvervsområdet med grøn energi. Vi undersøger, hvordan vi reducerer CO2-udledningen og samtidig styrker erhvervslivets konkurrenceevne gennem samarbejde og klimapartnerskaber.
Vejle Nord er et område, hvor der er stort politisk fokus på at holde sig til planen. Og alligevel et stort råderum til at udfordre vores egen planlægning og sige ja til de uforudsete muligheder.
På udflugten oplever vi blandt andet:
Her fremmes samarbejdet mellem virksomheder, myndigheder, vidensinstitutioner og civilsamfundet og netværk og partnerskaber styrkes. Innovation og vidensdeling mellem virksomheder kan skabe udvikling, hurtig mobilisering af ressourcer og nye løsninger. Via cirkulær økonomi og effektiv ressourceudnyttelse kan erhvervsområdet reducere deres miljøpåvirkning og gøre sig mindre afhængige af knappe ressourcer. Her arbejdes på at fremme lokale forsyningskæder og vedvarende energi, så erhvervsområdet bliver mere attraktivt, konkurrencedygtigt og mindre sårbart over for globale forsyningsforstyrrelser. Helhedsplanen bidrager til at artsmangfoldigheden øges, vand håndteres bæredygtigt og hele byen får adgang til rekreative arealer til gavn for den fysiske og mentale folkesundhed.
Gåtur
Bus- og gåtur
Cykeltur