Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bus- og gåtur
Tag med på en spændende udflugt til Fjordbyen – den tidligere industrihavn i Vejle, som over to årtier er blevet forvandlet til en dynamisk, moderne bydel, hvor byudvikling, kunst og arkitektur i verdensklasse går hånd i hånd. Oplev, hvordan ikoniske byggerier som Bølgen, Havneøen og Fjordenhus tegner havnefronten i dag. Sammen med den flydende kajak-ø og en attraktiv lystbådehavn, der har givet de eksisterende vandsportsklubber bedre forhold, skaber kunst, kulturevents og arkitektur identitet og sammenhold i byen.
Fjordbyen er blevet en attraktiv og levende bydel, der ud over erhvervsformål og et bredt udbud af vandkantsboliger - fra almene boliger til privat liebhaveri - også tilbyder rekreative muligheder for hele byen. Det har været centralt i udviklingen, at hele området skal være offentligt tilgængeligt, så alle borgere i Vejle kan opleve spændende aktiviteter, moderne byrum, fjordlandskabet og få gode oplevelser ved vandet.
Få indblik i den resiliente og visionsdrevne tilgang der ligger bag Fjordbyens udvikling, lige fra de første vilde visioner i en gammel helhedsplan af PLOT (nu BIG) til helt nye uforudsete muligheder i en ny identitet som studieby. Oplev hvordan en stærk politisk vision, mod og vilje til at afvige fra de oprindelige planer har åbnet døren for nogle af Danmarks mest spektakulære byggerier og spirende drømme om studiebykultur.
Vejle er udpeget som en af Danmarks oversvømmelsestruede byer og bruger aktivt byudvikling langs vandkanten som en del af løsningen på byens klimamæssige udfordringer. Klimasikring er indarbejdet i hele havneudviklingen, hvor næste etape er igangsat med en principbeslutning om placering af Syddansk Universitet som åbningstræk og visioner om kollegier, studiemiljø, rekreative grønne forbindelser og havnebad. Men her ligger stadig aktive virksomheder og den sydlige del af havnen fungerer som erhvervshavn. Hør om processen og de udfordringer og muligheder det skaber for udviklingen af havneområdet, at boliger, rekreative udfoldelsesmuligheder og et aktivt erhvervsområde skal sameksistere.
På udflugten oplever vi blandt andet:
Omdannelse af havnen inkluderer løsninger til håndtering af stigende vandstande og oversvømmelser, til gavn for hele byen. Fokus på offentlige rekreative arealer, foreningsliv og offentlige events i bydelen fremmer sammenhængskraften via social inklusion, engagement og fællesskab. En aktiv bosætningsstrategi og boligpolitik sørger for en blandet bydel, med plads til alle typer mennesker. Arkitektur i verdensklasse og et æstetisk miljø bidrager til at skabe identitet for byen og tiltrækker både nye borgere og investeringer.
Gåtur
Bustur
Cykeltur