Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Gåtur
Kom med på en gåtur til fremtidens bydel, hvor arkitektur, fællesskab, natur, leg og læring er en del af områdets identitet. Ny Rosborg kommer til at rumme lige så mange borgere som Vejle midtby gør i dag, men halvdelen af bydelen udlægges til natur. Den nye resiliente bydel er mangfoldig – her skal være plads til både ejer- og lejeboliger, almene boliger, bofællesskaber, hjemløseboliger og tiny houses. Området kommer til at byde på et bredt og varieret boligudbud med fokus på social resiliens og sammenhængskraft, midt mellem Vejles intense byliv og ådalens smukke natur.
På udflugten kan du se og høre om, hvordan den nye bydel udvikles på holme med hver deres karakter, omgivet af store naturområder og rekreativ vandhåndtering – og hvor naturoplevelser er en del af grundværdierne sammen med bylivskvalitet og kulturmiljøer. Det at teste og eksperimentere samt have fokus på leg & læring kommer bl.a. til udtryk i ”Verdens vidunderligste daginstitution”, der er det første byggeri, som skyder op.
Ny Rosborg er et eksempel på en kompleks problemstilling – en byudvikling med mange forskellige interesser og udfordringer. For hvordan kan man egentlig omdanne en gammel losseplads til et attraktivt byudviklingsområde - og holde et Landsstævne for 25.000 mennesker for foden af en 20 meter høj deponibakke?
Vores bud hedder ”Visionsdreven byudvikling”, hvor vi tør drømme, teste og eksperimentere på vejen mod en ny grøn og resilient byudvikling.
På udflugten oplever vi blandt andet:
Visionsdrevet byudvikling med fokus på bæredygtighed, sociale fællesskaber, innovation og livskvalitet. Ny Rosborg realiserer ambitioner fra mobilitetsplanen, boligpolitikken og DK2020. Udviklingen er baseret på involvering af virksomheder, uddannelser, kommune og civilsamfund, hvilket sikrer mangfoldighed og nye ideer. Området eksperimenterer med naturoplevelser, leg og læring, og vandhåndtering er både rekreativ og bæredygtig. Der er brugt overskudsjord fra lokalområdet, og Ny Rosborg bliver en blandet og mangfoldig bydel med både hjemløseboliger, tiny houses, almene boliger og bofællesskaber, der styrker den sociale resiliens.
Bus- og gåtur
Bustur
Cykeltur