9: Nordals under omdannelse

9: Nordals under omdannelse

Bustur med byvandring tilrettelagt i samarbejde med Sønderborg Kommune.

Nordals er under forandring. Efter mange år med en befolkningsnedgang, som præger byerne og den lokale selvforståelse, er området ved at tilpasse sig en ny balance. 

Udflugten sætter fokus på, hvordan man kan skabe liv i yderområder og tiltrække nye borgere og turister til området. I Nordborg har lokale udviklingskræfter i høj grad påvirket udviklingen i området bl.a. industrivirksomheden Danfoss, oplevelsesparken Universe Science Park, ombygningen af Nordborgs skole, planlægningen af det kommende Nordborg Ferieresort samt Masterplanen Et helstøbt Nordals. 

På udflugten oplever vi 

  • Byvandring i Nordborg, hvor vi hører om udviklingsplanerne for bymidten, herunder masterplanen Et helstøbt Nordals samt planerne for opdateringen af skolen, som har et faldende elevtal. Vi besøger Storegade, hvor flere butikker er omdannet til boliger – en udvikling man satte i gang for omkring 10 år siden.
  • Vi besøger fabriksområdet omkring Danfoss og hører om virksomhedens betydning for udviklingen på Nordals.
  • Vi besøger området for det fremtidige Nordborg Ferieresort og hører om tilblivelsen af projektet. Projektet løftes i et partnerskab mellem erhvervslivet og Sønderborg Kommune. Det er et af 10 udviklingsprojekter i kystområderne og forventes at åbne i 2024. Området er to km2 stort og vil indeholde 440 ferieboliger, et badeland på 15.000 m2, centerfaciliteter samt infrastruktur til at binde det hele sammen. 

Denne udflugt slutter i Sønderborg, hvorfra der vil være busser til Sønderborg Station og Sønderborg Lufthavn.